Tientallen dure Quookers buitgemaakt bij ’beroving’ van pakketbezorgster

De bestelbus na de beroving op 7 september.© Archieffoto

Roel van Leeuwen
Heerhugowaard

Bij de beroving van een bestelbus van PostNL zijn vorige maand tientallen Quookers buitgemaakt. Deze keukenkranen waar direct kokend water uit komt, hebben een winkelwaarde tussen de duizend en tweeduizend euro per stuk.

Onlangs maakte de politie bekend dat in het onderzoek naar de opzienbarende beroving op een pakketbezorgster op de Toermalijn in Heerhugowaard, een 24-jarige vrouw uit de gemeente Medemblik is aangehouden.

Het gaat om de pakketbezorgster zelf, die eerder verklaarde dat ze in haar bestelbus was bedreigd en daarna was meegenomen naar het recreatiegebied Geestmerambacht waar de bus zou zijn leeggehaald.

Lees ook: Zat de gegijzelde pakketbezorgster (24) zelf in het complot? Ze is aangehouden en zit vast

Gedurende het onderzoek is het vermoeden ontstaan dat de pakketbezorgster zelf een rol heeft gespeeld in de beroving. Ze is twee weken na haar melding aangehouden op verdenking van diefstal en verduistering in dienstbetrekking en zit sinds haar aanhouding vast.

Uit onderzoek is gebleken dat tijdens de beroving onder andere een tiental Quookers (in verpakking) is buitgemaakt. Mogelijk zijn deze kokendwaterkranen misschien al te koop aangeboden. De recherche (0900-8844) komt graag in contact met personen die weten of de Quookers bijvoorbeeld online zijn aangeboden.

In het kader van het lopende onderzoek worden er op dit moment geen verdere mededelingen gedaan. Eerder liet de politie weten meerdere aanhoudingen in het onderzoek niet uit te sluiten.

Lees ook: ’Dat leuke ding’, die pakketbezorgster die gegijzeld was, heeft de overval misschien wel zelf op touw gezet? ’Bizar’, zegt buurtbewoonster Gerda

Lees ook: Bezorgster (24) krijgt de schrik van haar leven. Ze wordt gegijzeld, van alle pakketten in haar bestelbus beroofd en op de parkeerplaats van een natuurgebied achtergelaten

Net binnen