Figurant in tv-programma Het Jachtseizoen zwaargewond na val bij ophaalbrug Teso in Den Helder [update]

© GLOCALmedia

© GLOCALmedia

Internetredactie
Den Helder

Bij opnames van het programma Het Jachtseizoen van StukTV is dinsdagmiddag een persoon zwaargewond geraakt. Het slachtoffer, een figurant, viel vier meter naar beneden bij de ophaalbrug van Teso in Den Helder.

Twee ambulances en een traumateam kwamen ter plaatse. De traumahelikopter is geland op de parkeerplaats van Lands End en heeft het slachtoffer naar het ziekenhuis gebracht.

(Tekst gaat door onder de foto)

© GLOCALmedia

In een reactie aan RTL Boulevard heeft Giel de Winter van StukTV bevestigd dat het om een figurant gaat. Ook laat hij weten dat er opnames werden gemaakt voor de aflevering met Martin Garrix.

Persfotograaf Dion Zuuring was ter plekke vlak na het ongeval en merkte meerdere mannen op in oranje overalls. Precies zulke oranje overalls worden gedragen in Het Jachtseizoen. Tijdens het programma is het de bedoeling dat de mannen van StukTV, Giel de Winter, Thomas van der Vlugt en Stefan Jurriens, twee BN’ers proberen te vangen. Het duo heeft een track en trace systeem om dat elke tien minuten hun locatie doorgeeft.

(Tekst gaat door onder de foto)

© GLOCALmedia

Zuuring: „De BN’ers zijn waarschijnlijk bij de boot getraceerd, waarna StukTV ter plaatse is gekomen. Wij denken dat ze als afleidingsmanoeuvre aan andere personen hebben gevraagd om ook een oranje pak aan te trekken. Op de een of andere manier is het bij de brug misgegaan.”

© GLOCALmedia

Lees ook: Wereldberoemde dj Martin Garrix geeft surprise-optreden op het Texelse strand [video]

Net binnen