Politie lost waarschuwingsschot na vechtpartij in centrum van Haarlem [update]

© Michel van Bergen

1 / 5
Internetredactie
Haarlem

De politie heeft in de nacht van vrijdag op zaterdag een waarschuwingsschot gelost na een grote vechtpartij in het centrum van Haarlem. Na de ruzie lag er een vuurwapen gelijkend voorwerp op straat. Een 20-jarige Haarlemmer is opgepakt. Er raakte een persoon gewond.

De vechtpartij brak rond 01:20 uur uit in de Lange Veerstraat, er kwamen ook berichten binnen dat er iemand met een vuurwapen zwaaide. De politie en ambulance werden gealarmeerd en kwam ter plaatse, een gewond persoon is door de ambulance naar het ziekenhuis gebracht.

De politie zag een man met een vuurwapen gelijkend voorwerp wegrennen. Agenten zetten te voet de achtervolging in richting de Damstraat om de betrokkenen aan te houden. Ter hoogte van de Berkenrodesteeg heeft de politie een waarschuwingsschot gelost nadat de verdachte zijn hand naar zijn jaszak bewoog, zo bevestigt een woordvoerder van de politie. Daarna is er een verdachte opgepakt. Er werd later in de Damstraat een zogenaamde BB-gun, een nepwapen dat plastic kogels afschiet, gevonden.

(De tekst loopt door onder de foto)

Agenten vonden een balletjespistool in de Damstraat.

Agenten vonden een balletjespistool in de Damstraat.© Michel van Bergen

De gewonde persoon bleek een 37-jarige man uit Overijssel. Hij was na de vechtpartij op eigen houtje naar het ziekenhuis gegaan. Hij liep hoofdletsel op bij de vechtpartij.

Forensische Opsporing heeft een tijd onderzoek gedaan. Het is nog onduidelijk wat de aanleiding van de vechtpartij was en hoeveel mensen erbij betrokken waren. De politie roept getuigen op om zich te melden.

De woordvoerder benadrukt dat er bij de vechtpartij niet geschoten is. Omwonenden dachten dat er een schot was gelost, maar verwarden het geluid waarschijnlijk met een rolluik dat werd neergelaten bij een naastgelegen restaurant.

© Michel van Bergen

Net binnen