Weinig West-Friese bedrijven op ’weigersite’ corona-app

De website keuzevrijbijmij.nl

De website keuzevrijbijmij.nl

Mike Deutekom
Hoorn

Op de website keuzevrijbijmij.nl, waar ondernemers zich kunnen registreren als ze tegenstander zijn van coronamaatregelen als mondkapjes of controle op vaccinaties, zijn relatief weinig West-Friese bedrijven aangemeld.

Zo staan er twintig ondernemingen uit Hoorn en directe omgeving op de site. Het grootste gedeelte (11) bestaat uit ondernemers in de categorie gezondheidszorg, voornamelijk (alternatieve) therapeuten. Verder hebben een slagerij, een autorijschool en tatoeageverwijderaar zich aangemeld. Ook twee restaurants en een watertaxi geven aan ’niemand uit te willen sluiten’.

In Medemblik hebben een fotograaf, manueel therapeut en een ’being authentic coach’ zich aangemeld en in Enkhuizen twee relatietherapeuten en een pruikenmaker.

De initiatiefnemers achter de website geven aan te streven naar een ’samenleving waarin iederéén altijd welkom is’. ,,We zien de testsamenleving en het coronapaspoort steeds verder vorm aannemen. Hierdoor dreigen miljoenen Nederlanders uitgesloten te worden van evenementen, winkels, horeca, publieke gebouwen en zelfs zorg. Het is logisch dat mensen bang worden of in verzet komen. Maar volgens ons is dit niet wat ons uiteindelijk verder brengt.’’

Net binnen