Man (33) uit Limmen krijgt alleen een werkstraf voor het mishandelen van een baby

De rechtbank in Alkmaar achtte bewezen dat de Limmenaar de baby heeft mishandeld.

De rechtbank in Alkmaar achtte bewezen dat de Limmenaar de baby heeft mishandeld.© Archieffoto

Joost Verhagen
Alkmaar/Limmen

Vanwege het mishandelen van een vier maanden oude baby heeft de rechtbank in Alkmaar de 33-jarige Richard W. uit Limmen veroordeeld tot een werkstraf van 200 uur waarvan 80 voorwaardelijk.

Justitie had 120 uur uur werkstraf en drie maanden voorwaardelijke gevangenisstraf tegen de Limmenaar geëist. Het vonnis viel lager uit dan was geëist, omdat justitie ervan uit was gegaan dat W. op zijn minst voorwaardelijk opzet had om de baby zwaar lichamelijk letsel toe te brengen, maar de Alkmaarse rechtbank ging uit van een eenvoudige mishandeling.

W. heeft steevast ontkend dat hij de baby heeft mishandeld, maar forensisch onderzoek wees uit dat het kindje de verwondingen die het opliep in de nacht van 12 op 13 oktober in Limmen niet zelf kon hebben veroorzaakt.

W. was ten tijde van het incident met zijn andere zoon en de baby thuis, maar stelde dat zijn zoon ook niet verantwoordelijk kon zijn geweest voor het letsel. W. en de moeder van de baby zijn na de mishandeling uit elkaar gegaan. De man uit Limmen zei erg veel moeite te hebben gehad met de gevolgen van het voorval.

Lees ook: Man ontkent dat hij vier maanden oude baby in het gezicht heeft geslagen. ’Maar hoe komt een baby nou aan zulke blauwe plekken?’

Net binnen