Golfer Besseling al na twee dagen klaar op Dutch Open

ANP
CROMVOIRT

Voor golfer Wil Besseling zit het Dutch Open in Cromvoirt er al na twee dagen op. De 35-jarige Besseling, die twee jaar geleden zevende werd en daarmee de beste Nederlander was, kende met een ronde van +3 wederom een teleurstellende dag en mist de cut.

Besseling begon het toernooi op golfbaan Bernardus met een score van 2 slagen boven het baangemiddelde. Hij wist zich op de tweede dag niet te verbeteren en kwam tot vijf bogeys en slechts twee birdies.

Daan Huizing (30) kende een goede dag en ging rond in een score van 68, 4 slagen onder par. Huizing kwam tot zes birdies en hoefde maar twee bogeys te noteren. Hij was het toernooi begonnen met een score van -1.

„Het was gewoon niet goed”, zei Luiten bij Ziggo Sport, nadat hij zijn scorekaart had ingeleverd. „Het was ver onder mijn niveau. Het is meer vechten tegen mezelf dan dat ik vrijuit sta te spelen en dan kom je te kort.”

Hij gaf toe teleurgesteld te zijn. „Ik kom hier met een ander doel dan om thuis te zitten in het weekend. Logisch dat het dan tegenvalt. Ik streef het hoogste na, daar ben je sportman voor. Als dat niet lukt is het vervelend. Deze week somt het hele jaar op”, omschreef hij het zware jaar dat hij doormaakt.

Eerder op de dag miste Wil Besseling ook al de cut op de Dutch Open. De 35-jarige Besseling, die twee jaar geleden zevende werd en daarmee de beste Nederlander was, kende met een ronde van +3 wederom een teleurstellende dag. Hij was donderdag begonnen met een ronde van 74 slagen.

Net binnen