Bunschoter botter wint 16e editie van de Huizer Taeje Bokkesrace; historische schepen van dichtbij bekijken kan zaterdag tijdens de Open Botterdag

16e editie van de Taeje Bokkesrace in Huizen.

16e editie van de Taeje Bokkesrace in Huizen.© Foto Studio Kastermans/alexander marks

Marjolein Vos
Huizen

Veel wind stond er vrijdagmiddag niet, toch was het als vanouds een machtig gezicht: botters die op het Gooimeer, voor de kust van Huizen strijden om de wisselbeker van de Taeje Bokkesrace.

,,De wind trok in de loop van de middag iets aan, dus het werd alsnog een ontzettend leuke wedstrijd’’, meldde de organisatie net nadat de botters waren gefinisht.

Aan de zestiende editie van de Taeje Bokkesrace deden acht botters mee: de vier Huizer botters, de HK10 uit Harderwijk, de E51 uit Elburg, de AM1 uit Almere en de BU65 uit Bunschoten. Deze Bunschoter botter kwam als eerste over de streep. Tweede werd de HZ1 en derde de AM1.

Altijd al eens zo’n historisch schip van dichtbij willen bekijken? Dat kan zaterdag 18 september, dan wordt de tweede Open Botterdag van dit jaar gehouden op de Botterwerf aan de Havenstraat. Ook present: de Bramzijgers, de jeugdafdeling van de Stichting Huizer Botters. Let op: het evenement is uitsluitend toegankelijk met een (digitaal) coronatoegangsbewijs.

Taeje Bokkesrace op het Gooimeer, voor de kust van Huizen.

Taeje Bokkesrace op het Gooimeer, voor de kust van Huizen.© Foto Studio kastermans/alexander marks

Net binnen