Speelpark Oud Valkeveen weigert vaccinatie- of testbewijs te vragen voor toegang; ’Iedereen is hier welkom, wij zonderen niemand uit’

Speelpark Oud Valkeveen wil open blijven voor iedereen.

Speelpark Oud Valkeveen wil open blijven voor iedereen.© Archieffoto STUDIO KASTERMANS

Joyce Huibers
Naarden

Speelpark Oud Valkeveen weigert mee te doen aan het op handen zijnde overheidsbeleid waarbij een vaccinatie- of testbewijs nodig is om toegang tot het speelpark te krijgen.

Met deze beslissing sluit het speelpark in Naarden zich aan bij het digitale platform Keuzevrijbijmij.nl, waarop winkels, restaurants, bedrijven, zorgverleners en andere dienstverleners of organisaties te vinden zijn waar iedereen altijd welkom is, ook zonder test of vaccin.

Onbevangen

„Bij Oud Valkeveen vinden we dat kinderen onbevangen moeten kunnen spelen”, zegt Jan Willem de Langen, directeur van het speelpark. „Dat betekent dat ook hun ouders, opa’s en oma’s, leerkrachten of mensen die bijvoorbeeld een schoolreis begeleiden, ons park moeten kunnen bezoeken zonder dat zij verplicht worden te bewijzen dat zij gezond zijn.”

Oud Valkeveen sprak zich, bij monde van eigenaar Michael van de Kuit, in het voorjaar al nadrukkelijk uit tegen de invoering van een testbewijs om het park te mogen betreden. Van de Kuit: „Aan een test- of vaccinatiesamenleving wensen wij niet mee te werken. Alle kinderen moeten gewoon lekker onbezorgd bij ons kunnen komen spelen, ook de kinderen die niet gevaccineerd zijn en de kinderen van ouders die niet gevaccineerd zijn. Voor Oud Valkeveen is ieder kind gelijk, wij zonderen niemand uit.”

Net binnen