GGD gaat tijdelijk ook in Enkhuizen vaccineren

Michiel Snik
Enkhuizen

GGD Hollands Noorden heeft besloten tijdelijk in Enkhuizen te gaan vaccineren. Nu in Hoorn de vaccinatie is gestopt moet er helemaal naar Middenmeer, Alkmaar of Purmerend worden gereisd voor de prikken.

Het vaccineren in Enkhuizen gebeurt van 20 tot en met 25 september in Wijkcentrum De Bonte Veer, Wielewaal 1. Iedereen die nog geen prik heeft gehad, mag langskomen. Ook mensen die twijfelen of ze een vaccin willen kunnen langskomen. Er is een arts aanwezig om voorlichting te geven. De GGD benadrukt dat niemand verplicht is zich te laten prikken, ook niet na de uitleg van de arts.

Voor de vaccinatie hoeft géén afspraak te worden gemaakt. Wel moet een geldig identiteitsbewijs worden meegenomen. Dat is nodig voor de noodzakelijke registratie. Ook kan dan worden gecontroleerd of de bezoekers al een vaccin hebben gehad.

De tijdelijke priklocatie van de GGD in het wijkcentrum is geopend op maandag 20 tot en met vrijdag 24 september van 14.30 tot 20.00 uur en zaterdag 25 september van 10.00 tot 16.00 uur.

Een coronavaccin moet twee keer worden toegediend. Na de eerste prik in het wijkcentrum krijgt wordt informatie gegeven over de herhaling. Ook die tweede prik kan worden gehaald in het wijkcentrum.

Net binnen