Lange files door ongeluk Afsluitdijk [update]

Internetredactie
Den Oever

Door een ongeluk op de Afsluitdijk (A7) ter hoogte van de Lorentzsluis ontstond maandag in beide richtingen flinke vertraging. Er was enige tijd een omleiding ingesteld. Even voor 17 uur meldde Rijkswaterstaat dat de weg weer helemaal vrij is.

Een aanhangwagen van een vrachtwagen was door nog onbekende oorzaak tegen de vangrail gebotst. Vanwege het ongeluk werden er voor beide richtingen omleidingen ingesteld. De omleiding uit de richting van Friesland is inmiddels opgeheven.

Maar door werkzaamheden staat er uit de richting van Den Helder nog steeds een flinke file en heeft Rijkswaterstaat rond 17.30 uur vanaf Hoorn de omleidingsroute via de N307 en de A6 weer ingesteld.

Er was door het ongeluk slechts een rijstrook beschikbaar voor beide richtingen. Het verkeer werd door weginspecteurs geregeld en uit beide richtingen wisselend langs het ongeluk geleid. Rond 16 uur stond er negen kilometer file richting Zürich en drie kilometer file richting Den Oever.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Door het ongeluk lag er een oliespoor van honderd meter op de weg.

Net binnen