Medemblik wordt voortaan milder voor burgerinitiatief, dus ook voor een skatebaan in Nibbixwoud

Raadsleden van Medemblik in de eigen raadszaal.

Raadsleden van Medemblik in de eigen raadszaal.© Foto Mediahuis

Martin Menger
Nibbixwoud

De politiek in Medemblik wil dat er voortaan anders wordt omgegaan met een burgerinitiatief. Want op voorhand alle deuren dichtslaan met de toevoeging ’er is geen geld’, dat moet worden voorkomen.

De aanleiding is het initiatief voor de aanleg van een skatebaan in Nibbixwoud, voor de wat oudere jeugd. Burgemeester en wethouders lieten in dit geval meteen weten dat een beetje skatebaan al een ton kost. Feit is dat de gemeente dat geld nu absoluut niet heeft, benadrukte wethouder Joset Fit in de gemeenteraad.

Meerdere fracties zijn erg ontevreden hoe het Nibbixwoudse plan stuk liep, zonder dat er naar alternatieven is gekeken. Silva Visser (CU) vond dat er met de initiatiefnemer ook gepraat had kunnen worden over bijvoorbeeld crowdfunding of andere subsidiestromen. Bert de Jong (PvdA) vond dat de gemeente bepaald geen schoonheidsprijs verdient met de manier waarop het plan voor de skatebaan is behandeld.

Wethouder Fit wil graag een andere aanpak kiezen. Daarbij wil de gemeente voortaan een burgerinitiatief met eerlijke informatie ontvangen, zij dat dat Fit er niets voor voelt om de zoektocht naar mogelijke financiën een gemeentezaak te laten worden. Onder druk van de raad zal ook het idee voor een skatebaan in Nibbixwoud weer opnieuw tegen het licht worden gehouden.

Lees ook: Medemblik heeft geen geld meer voor een skatebaan in Nibbixwoud

Net binnen