Louis van Gaal bereidt zich extra goed voor op ludieke klus bij Telstar

Louis van Gaal zet zijn krabbel onder een tijdelijk, ludiek contract bij Telstar.

Louis van Gaal zet zijn krabbel onder een tijdelijk, ludiek contract bij Telstar.© Screenshot

Van onze verslaggever
Velsen-Zuid

Louis van Gaal is vastberaden om zijn kortstondige rentree bij Telstar tot een succes te maken. De bondscoach reist aan het einde van de maand niet één, maar twee keer af naar Velsen-Zuid om de club aan een broodnodige overwinning op Jong AZ te helpen, zo werd donderdag bekendgemaakt.

Van Gaal speelde in 1977/1978 voor Telstar. De bondscoach beleefde echter weinig plezier aan het seizoen bij de club. Telstar eindigde namelijk als 18e en degradeerde uit de Eredivisie.

Dit jaar keert Van Gaal - om geld in te zamelen voor het goede doel - terug. Op vrijdag 24 september neemt hij eenmalig plaats op de bank als hoofdtrainer.

Om dit keer wél succes te boeken met De Witte Leeuwen bereidt Van Gaal zich extra goed voor. Op woensdag 22 september zal de succesvolle oefenmeester namelijk ook aanwezig zijn bij de ochtendtraining.

De sessie (10.00 tot 12.00 uur) is vrij toegankelijk, al wordt door Telstar en Van Gaal wel een bijdrage gevraagd van vijf euro, die volledig naar Stichting Spieren voor Spieren gaat.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

In aanloop naar de wedstrijddag wordt op een andere manier geld ingezameld. Fans kunnen door loten te kopen kans maken om als assistent-trainer aan te schuiven naast Van Gaal. De opbrengst van elk zesde lot gat naar supportersfaciliteiten en de stichtingen Durf te Dromen en Spieren voor Spieren. Van Gaal stelde zelf in een filmpje: „Wil je samen met mij een wedstrijd verkloten? Koop dan loten!”

Andries Jonker

Andries Jonker is de vaste trainer van Telstar. Hij en Van Gaal zijn goede bekenden van elkaar. De twee werkten in het verleden samen bij FC Barcelona en Bayern München. Telstar heeft dit seizoen nog niet gewonnen en bezet momenteel de laatste plaats in de Keuken Kampioen Divisie.

Bondscoach

Hoewel Van Gaal twee maanden geleden voor de derde keer werd benoemd als bondscoach, ging Telstar er direct vanuit dat de trainer zijn afspraak zou nakomen. „Louis kennende gaat hij zich hier niet voor afmelden”, stelde algemeen directeur Pieter de Waard.

Lees ook: 44 jaar geleden beloofde Louis van Gaal dat Telstar met hem niet zou degraderen. Het gebeurde toch. Nu komt hij zijn schuld inlossen als eenmalig hoofdtrainer [video]

Net binnen