COC eist excuses van Baudet voor uitschelden journalist met homo

ANP Producties | Bron: ANP

COC Nederland wil dat Forum voor Democratie-leider Thierry Baudet zijn excuses maakt voor het uitschelden van NPO-journalist Joost Vullings van EenVandaag. Baudet zei "homo" tegen Vullings omdat deze hem geen hand wilde geven. Handen schudden is niet toegestaan volgens de coronaregels van de overheid.

"Politici hebben een voorbeeldfunctie", stelt COC-voorzitter Astrid Oosenbrug. "Het geeft dan ook een zeer slechte boodschap aan onze jeugd als een politicus homo als scheldwoord gebruikt. Woorden doen er toe en homo is geen scheldwoord. Een excuus vanuit Baudet is daarom ook zeker op z’n plaats."

Vullings maakte afgelopen weekend melding van het incident in de podcast De Stemming. Hij maakte afgelopen week een rondje door het complex waar de Tweede Kamer nu huist vanwege een grote verbouwing. "Als je bij Forum rondloopt, komen ze allemaal naar buiten en steken heel provocatief hun hand uit, want ze willen dan dat je hem schudt", vertelde de journalist van EenVandaag.

Boks

Ook Baudet kwam zijn kamer uit. "Ik wilde zijn hand beantwoorden met een boks, maar dat wilde hij niet. 'Homo', zei hij meteen tegen me." Vullings vond dit een rare reactie, voegt hij daaraan toe. "Het is wel heel obstinaat om gelijk maar 'homo' te roepen als iemand geen hand wil geven."

De partijleider van Forum voor Democratie kwam eerder dit jaar ook onder vuur te liggen omdat hij zich in app-gesprekken met partijgenoten homofoob zou hebben uitgelaten.

Net binnen