Doorrijder klemgereden door de politie op de A9 en uit zijn auto gehaald [video]

© Mediahuis

© Mediahuis

© Mediahuis

1 / 3
Leonie Groen
Alkmaar

Een 25-jarige automobilist uit Den Helder is dinsdagochtend door de politie uit zijn wagen gehaald op het Verkeersplein Kooimeer.

De man reed tegen negenen in een bedrijfsauto over de A9 richting Alkmaar. Hij werd lange tijd achtervolgd door twee agenten op motoren. Ze reden met blauwe zwaailichten. De automobilisten die de motoren zagen aankomen, gingen naar de rechter rijbaan om de motoragenten door te laten. Behalve de man in de bedrijfsauto. Deze bleef links rijden.

Aangekomen bij het Verkeersplein Kooimeer had een politiewagen de afrit naar de Smaragdweg geblokkeerd. De bedrijfsauto kon daardoor niet verder. Het verkeer dat de Smaragdweg in wilde, of Alkmaar via de Vondelstraat, moest om de politie-auto heen die de rijbaan blokkeerde.

Agenten haalden de man uit de auto. Daarbij verzette de verdachte zich, zoals de wachtenden voor de stoplichten konden zien. Volgens de politie pleegde hij ’licht verzet’.

De verdachte had zichzelf in de kijker van de politie gereden doordat hij 130 reed op de A9 waar maximaal 100 kilometer per uur is toegestaan. De politie verdenkt hem van rijden onder invloed.

Net binnen