Stroperige voorbereiding, White Stones is nog niet waar het wil zijn

Robin Kaandorp
Egmond aan Zee

De afgelopen seizoenen viel White Stones van het ene in het andere uiterste. Werden de Egmonders in 2020 nog van degradatie ’gered’ door corona, een paar maanden later zette covid-19 een streep door de veelbelovend begonnen competitie.

Wat betreft de nieuwe competitie overheerst het realisme. Het vertrek van Yassine Zakir, die bij zijn korte verblijf in Egmond veel indruk maakte, is een fikse aderlating. En kort geleden kwam daar een extra tegenvaller bij, toen keeper Mike Wesselink aangaf het keepen in de zaal niet meer te kunnen combineren met studie en veldvoetbalverplichtingen. Ook Tarik el Hahaoui keert niet terug. ,,En daar staan op dit moment geen nieuwkomers tegenover. Al trainen er momenteel wel een paar jongens mee. Het weer zo goed doen als afgelopen seizoen wordt moeilijk”, vertelt coach Rogier Bunink. ,,Vorig jaar ging het zo lekker dat we echt voor de kampioenspoule gingen. Op voorhand is duidelijk dat dat nu heel moeilijk gaat worden.”

Al hoeft voor een enorme terugval zoals twee jaar geleden ook niet meteen gevreesd te worden. Zo is Raymond de Waard weer volop inzetbaar en heeft Bunink veel spelers ter beschikking. De voorbereiding verloopt echter stroperig. ,,We trainen wel al een paar weken, maar we speelden vanavond pas de tweede oefenwedstrijd en het is niet zeker of daar nog wat bijkomt.”

Een week geleden werd er 6-1 verloren van Veerhuys, waarbij de Egmonders op een vrij laat moment Zeemacht vervingen als tegenstander van de ploeg uit Hoorn. Van buurman HZV, een niveau lager uitkomend, werd met 0-4 verloren. De krap bezette Heilooërs waren voor rust, met vier treffers van Bram de Boer, erg efficiënt. In de tweede helft had de thuisploeg veel balbezit, maar slaagde er slechts sporadisch in een bres te slaan in de HZV-defensie en een eretreffer bleef uit. ,,Het gaat nog niet zo als we het zouden willen, we zijn nog zoekende”, erkent Bunink.

Bijna alle spelers van White Stones spelen op het veld. Het is iets dat voor- en nadelen heeft. ,,Qua fitheid is het goed dat iedereen ook op het veld traint, maar voor de competitie is het soms lastig.” Zo heeft de KNVB weer duels op zondag ingepland. ,,En zelfs nog meer dan vorig seizoen. Wij zijn daar niet blij mee, want bijna al onze spelers veldvoetballen en bijna allemaal ook nog eens op zondag. De KNVB draaft een beetje door heb ik het idee en wij zijn niet de enige club die daar problemen mee heeft, weet ik.”

Corona bij FC Marlène

Het oefenduel van FC Marlène tegen HV/Veerhuys werd vrijdag afgelast. Er waren te veel coronagevallen bij de Heerhugowaardse ploeg.

Net binnen