Op de valreep vergunning voor dance-event kermis Abbekerk: ’We kunnen ouderwets los!’

Gemeente verleent vergunning voor dance-event tijdens kermis Abbekerk.

Gemeente verleent vergunning voor dance-event tijdens kermis Abbekerk.© Foto aangeleverd

Ronneke van der Genugten
Abbekerk

Tijdens de jaarwisseling organiseerde BamBoo nog een dance-event op YouTube om jongeren te stimuleren thuis te blijven. Maar nu mogen de acht jongens van de non-profitorganisatie helemaal los om in recordtempo een evenement uit de grond te stampen.

Afgelopen dinsdag kwam het verlossende woord voor de jongens uit Abbekerk, die sinds 2018 onder de naam BamBoo actief dance-evenementen organiseren.

„Het is gelukkig gebruikelijk dat we vakantie nemen in de periode van kermis”, vertelt Arco Ros namens de organisatie. „Maar, op deze korte termijn is het wel even een dingetje. We bouwen een podium van 8 meter breed en 4 meter hoog, en we sjouwen met meer dan 50 hekken om het terrein af te bakenen.”

Bamboo is er trots op dat er, ondanks de korte aanloop, een mooie line-up voor het dansfeest is geformeerd. „Met onder anderen DJ Jean en JoeyxManuel, Manuel Broekman van Expeditie Robinson”, aldus Ros die benoemd dat dit toch wel een flinke uitdaging was. „Maar we doen het graag. En het halve dorp komt aanwaaien om mee te helpen. Het moet een gezellige kermis worden, waar iedereen lekker los kan gaan.”

De opbouw van het podium en het afbakenen van de locatie, de ijsbaan die ook jaarlijks wordt gebruikt voor de huttenbouw, neemt Bamboo op zich.

IJsbaan

„Wij vullen zaterdagavond het podium. We doen dit in samenwerking met Het Nieuwe Bonte Paard. Zij openen de kermis vrijdag op hun terras en vullen zondag en maandag het podium op de ijsbaan. Daarna komen wij weer om alles af te breken. Waarschijnlijk zal dit ook de laatste keer op deze locatie zijn, gezien het feit dat de ijsbaan volgebouwd gaat worden met huizen.”

De droge kermis in Abbekerk op het Burgemeester Kromplein is van zaterdag tot en met zondag van 14 tot 24 uur. Voor de natte kermis is er op de ijsbaan een podium opgebouwd.

Net binnen