KNMI geeft code geel af: harde windstoten verwacht in Waddengebied, ook rest van Noord-Holland geteisterd door wind

© Archieffoto

Van onze verslaggever
Noord-Holland

De komende dagen zal het weer herfstig aanvoelen met veel wind, bewolking, buien en behoorlijk lage temperaturen. Het KNMI geeft voor een deel van Nederland maandagavond code geel af vanwege kans op zware windstoten.

Maandagavond kunnen er in het Waddengebied, de kustgebieden van Noord-Holland, Friesland en Groningen en boven het IJsselmeer zware windstoten voorkomen van 80 tot 100 kilometer per uur. Het KNMI geeft daarom een weerwaarschuwing af. De waarschuwing met code geel geldt van 18.00 tot 22.00 uur.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Dinsdag

Dinsdag volgt opnieuw een dag met neerslag. Het noorden houdt het vergeleken met de rest van het land relatief droog, en daar kan de zon zich zelfs even laten zien. De meeste neerslag is juist voor het zuiden. De maximumtemperaturen zijn vergelijkbaar met die op maandag.

Na de twee herfstige dagen loopt de temperatuur weer op, maar dat gebeurt slechts mondjesmaat. Zo lopen op woensdag de maxima uiteen van 18 tot lokaal 21 graden. Daarbij blijft het wisselvallig en het is maar de vraag of dat wisselvallige weerbeeld deze week nog verbetert.

Net binnen