Trefpunt op Marken wil moderniseren, maar het geld is bijna op. Bestuur start inzamelingsactie voor nieuw meubilair

Dorpshuis het Trefpunt op Marken.

Dorpshuis het Trefpunt op Marken.© Foto cyclomedia

Debbie de Vries
Marken

Dorpshuis het Trefpunt op Marken wil moderniseren, maar het geld is bijna op door de coronacrisis. Voor de aanschaf van nieuw meubilair is nu een crowdfundingsactie opgezet.

„We hebben diverse subsidies gekregen voor de opknapbeurt van het Trefpunt. Daarnaast vragen we centjes aan de mensen op Marken omdat we nieuwe stoelen, tafels en barkrukken willen kopen”, zegt Aris Uithuisje van het Trefpunt.

Het streefbedrag van de inzamelingsactie is gezet op €3000. Na een paar dagen is al ruim €700 opgehaald. Geld dat hard nodig is, zegt Uithuisje. „Helaas moest het dorpshuis door de coronacrisis haar deuren vorig jaar sluiten. Geen feestjes en de bar was dicht. We zijn heel veel inkomsten misgelopen. En het is nog niet voorbij.”

Achter de schermen wordt ondertussen hard gewerkt om in september weer een frisse start te maken. Het dorpshuis krijgt hiervoor vanuit het VoordeBuurt Fonds een financiële bijdrage, maar dat is niet voldoende voor alle wensen die het bestuur heeft.

„Onze hal is de centrale ontmoetingsplek. Daarom willen we graag nieuw meubilair aanschaffen, zodat het een fijne en gezellige plek wordt. We gebruiken de hal voor allerlei activiteiten zoals bridgen en klaverjassen, maar ook als digicafé voor ouderen. En je kunt er ook vergaderen, of samen eten met dorpsgenoten. We willen ook de stilte- cq oefenruimte opknappen én de muren van de grote zaal een eigentijdse kleur geven.”

„We moeten met de tijd meegaan en daar hoort nieuw meubilair bij”, vindt Uithuisje. Hoewel modern en hip, loungebanken komen er bij het dorpshuis niet in. „Het is natuurlijk wel de bedoeling dat de mensen weer een keer naar huis gaan. Ze blijven anders veel te lang plakken”, zegt hij met een lach.

Het bestuur zegt volledige transparantie te gaan geven waar het geld aan besteed wordt. Na afronding van de opknapbeurt van het dorpshuis komt er een feestelijke opening. Doneren kan via https://www.voordebuurtfonds.nl/project/hettrefpunt . Het VoordeBuurt Fonds is een initiatief van de RegioBank en het Oranje Fonds.

Net binnen