Geen hutten bouwen, wel een feestdag voor kinderen uit Abbekerk, Lambertschaag, Hauwert, Midwoud, Oostwoud, Twisk en Opperdoes. Foto’s van huttendorpen? Stuur ze naar redactie

Pret tijdens het Kinder Spel en Bouw-weekend in 2013, toen nog op het ijsbaanterrein.

Pret tijdens het Kinder Spel en Bouw-weekend in 2013, toen nog op het ijsbaanterrein.© Archieffoto

Judit de Redelijkheid
Abbekerk

Tot twee keer toe kon door corona het jaarlijkse festijn in het Hemelvaartweekend niet doorgaan. Maar nu heeft de organisatie van het huttenbouwproject Kinder Spel & Bouw toch iets op poten gezet voor de basisschooljeugd uit de dorpen van de voormalige gemeente Noorder Koggenland: een feestdag op 14 augustus.

Pallets waren verzameld, het draaiboek bijgewerkt, maar bovenal was de voorpret groot. Kinder Spel & Bouw zou tijdens het Hemelvaartweekend van 2020 zijn intrede doen op de nieuwe locatie, in het park naast zwembad de Spetter in Abbekerk. Maar toen kwam corona.

En dus ging er tot twee keer toe een streep door het festijn dat na 21 jaar verhuisde van het ijsbaanterrein in Abbekerk omdat daar huizen gebouwd worden. Geen hutten bouwen, geen fakkeloptocht en niet slapen in de zelfgemaakte creaties.

Plezier

,,Gelukkig liggen betere tijden in het verschiet”, zegt bestuurslid Marja Bos. ,,Een volledig huttenbouwweekend is op korte termijn niet te realiseren, maar met een feestdag kan de nieuwe locatie alsnog dit jaar in gebruik genomen worden. We zien er naar uit om na anderhalf jaar kinderen en vrijwilligers weer samen plezier te zien maken.”

Op zaterdag 14 augustus, van 10 tot 16 uur zijn basisschoolkinderen (oudste kleuters tot en met groep acht) uit Abbekerk, Lambertschaag, Hauwert, Midwoud, Oostwoud, Twisk en Opperdoes welkom voor een feestdag.

Op verschillende plekken in West-Friesland zijn er ondanks de corona wel huttendorpen deze zomer. Van alle bouwwerken, ijver en de vrijwilligers die zich inzetten wil de redactie deze zomer een foto-overzicht plaatsen. Stuur daarom foto’s (circa 1 mb) met wat informatie (je naam, welk huttendorp en wie er op de foto staan en je telefoonnummer) naar redactie.wef@nhd.nl

Voor meer informatie en inschrijven voor het feestje op 14 augustus: www.facebook.com/kinderspelenbouw

Net binnen