Sportservice biedt gezinnen met een kleine beurs ondersteuning met beweegtasje voor de kinderen. Wat er in zit: materiaal en ideeën om met plezier te kunnen bewegen én ontspannen in de zomervakantie

Het beweegtasje dat aan ruim 150 kinderen is uitgedeeld in de gemeente Medemblik.

Het beweegtasje dat aan ruim 150 kinderen is uitgedeeld in de gemeente Medemblik.© Foto Sportservice

Judit de Redelijkheid
Nibbixwoud

Ruim 150 kinderen uit gezinnen in de gemeente Medemblik hoeven zich deze zomervakantie niet te vervelen. Zij hebben van Team Sportservice een beweegtasje ontvangen.

,,Een zomervakantie van zes weken kan behoorlijk lang zijn en voor heel veel gezinnen is op vakantie gaan helemaal niet vanzelfsprekend”, zegt Sabine van Lochem namens Team Sportservice West-Friesland. ,,Wij bieden hierin graag ondersteuning.”

De zomer beweegtasjes zijn bedoeld voor kinderen van vier tot twaalf jaar uit gezinnen met een kleine beurs. ,,Met het tasje reiken we materiaal en ideeën aan om met plezier te kunnen bewegen én ontspannen. De inhoud is zorgvuldig samengesteld. In de tasjes zit onder andere een bal naar keuze, buitenspeelmateriaal, fruit, recept-ideeën en een waardebon.”

Lokale bedrijven

,,De inhoud van het tasje is tot stand gekomen met medewerking van lokale bedrijven”, vult buurtsportcoach Nicolette Bijlsma aan. ,,Zonder hen was het niet mogelijk om tot dit diverse aanbod te komen. Door bemiddeling van Vrijwilligerspunt hebben de leerlingen van Tabor College d’Ampte de tasjes gevuld. En Jeugdfonds Sport & Cultuur heeft een flyer beschikbaar gesteld. Het is heel prettig om te merken dat meerdere bedrijven en vrijwilligers een bijdrage leveren om dit initiatief mogelijk te maken.”

Net binnen