Eline Wit volgende stukje in de puzzel die Westfriesland SEW de landstitel moet opleveren

Eline Wit doorliep de hele jeugdopleiding van Westfriesland SEW en keert na een absentie van drie jaar terug bij de club uit haar woonplaats Nibbixwoud.

Eline Wit doorliep de hele jeugdopleiding van Westfriesland SEW en keert na een absentie van drie jaar terug bij de club uit haar woonplaats Nibbixwoud.© Archieffoto Wim Egas

Vincent Schot
Nibbixwoud

Na een afwezigheid van drie jaar keert Eline Wit komend handbalseizoen terug bij Westfriesland SEW. De Nibbikse doorliep de hele jeugdopleiding van de club uit haar dorp, maar vertrok in 2018 naar Volendam.

Sinds Wit vertrok bij SEW werd ze regelmatig gepolst voor een terugkeer. Ook vorig jaar zomer, toen Riejanne Blaauw vertrok. ,,In mijn laatste jaar bij SEW was ik het plezier kwijtgeraakt. Dat heb ik hier weer helemaal teruggevonden’’, gaf de nu 22-jarige hoekspeelster in september 2020 als reden om Volendam toen nog een jaartje langer trouw te blijven.

Nu maakt de studente rechten haar rentree dus wel bij SEW. ,,Na drie leuke en leerzame seizoenen bij Volendam, waarin de promotie naar de eredivisie een hoogtepunt was, voelt het als het juiste moment om terug te keren. Ik heb veel ambitie en wil de komende jaren alles uit mijn handbalcarrière halen. Ik wil spelen om het landskampioenschap en het liefst ook deelnemen aan de Europa Cup’’, legt Wit uit.

(Tekst gaat verder onder de foto)

Eline Wit zocht de afgelopen drie seizoenen de weg naar het doel in het shirt van Volendam. Nu keert ze terug bij Westfriesland SEW.

Eline Wit zocht de afgelopen drie seizoenen de weg naar het doel in het shirt van Volendam. Nu keert ze terug bij Westfriesland SEW.© Archieffoto Wim Egas

Haar dromen sluiten naadloos aan bij de ambities van SEW. Na de laatste reguliere wedstrijd van de alternatieve competitie benadrukte trainer Arthur Langedijk nog maar eens dat twee door corona gekortwiekte seizoenen niets afdoen aan de planning van de club. En dus zet SEW komend handbaljaar in op de landstitel.

Transfermarkt

Hiervoor heeft SEW zich al flink geroerd op de transfermarkt. Voordat Wit werd gepresenteerd werd al de komst van vier andere speelsters aangekondigd. Alyssa Alings komt ook over van Volendam, Danique Boonkamp keert terug bij SEW na een aantal jaar in de verschillende Duitse Bundesliga’s, Tess Ammerlaan maakt de overstap van ZAP en Isa Klos komt over van Vrone.

(Tekst gaat verder onder de foto)

’Ik heb veel ambitie en wil de komende jaren alles uit mijn handbalcarrière halen. Ik wil spelen om het landskampioenschap en het liefst ook deelnemen aan de Europa Cup’, zei Eline Wit bij haar presentatie bij SEW.

’Ik heb veel ambitie en wil de komende jaren alles uit mijn handbalcarrière halen. Ik wil spelen om het landskampioenschap en het liefst ook deelnemen aan de Europa Cup’, zei Eline Wit bij haar presentatie bij SEW.© Eigen foto

,,De selectie voor komend seizoen bestaat uit een mooie combinatie van ervaring en jong talent. Ik kijk uit naar de voorbereiding, om na drie jaar weer samen met oud teamgenoten en nieuwe talenten op het veld te staan”, zegt Wit.

Vijfde plaats

Afgelopen weekend heeft Westfriesland SEW de alternatieve competitie afgesloten met een vijfde plaats. Na een ruime 38-25 overwinning op Kwiek in de eerste wedstrijd ging de return verloren met 30-29, maar was de marge dus ruim genoeg om de ploeg uit Raalte voor te blijven in de eindstand.

Over ruim een maand begint de selectie van Arthur Langedijk met de voorbereiding op het seizoen 2021-2022. Hij was duidelijk over de koers die komend jaar gevaren wordt in Nibbixwoud: draaide het de afgelopen jaren om opleiden van jong talent, straks is winnen het enige dat telt. ,,Komend jaar ga ik werken met een groep van veertien speelsters. De tijd van sociaal wisselen is voorbij, alleen de besten spelen straks nog. En ga je in augustus op vakantie? Dan kan dat je de kop kosten want we gaan op 2 augustus van start met de voorbereiding.’’