Schager gemeentebestuur hakt de knoop door: hotel aan Helmweg in Groote Keeten kan er gewoon komen

De initiatiefnemers van het hotel voor de verouderde boerderij die moet worden gesloopt.

De initiatiefnemers van het hotel voor de verouderde boerderij die moet worden gesloopt.© Archieffoto Marc Moussault

Marten Visser
Groote Keeten

Aan de Helmweg 10 in Groote Keeten mag gewoon een hotel komen van het Schager gemeentebestuur.

Burgemeester en wethouders stellen de gemeenteraad voor door te gaan met de plannen voor een hotel met zestig kamers op de plek van een vervallen boerderij aan de Helmweg. De zienswijzen van bewoners moeten wat het gemeentebestuur betreft worden afgewezen.

Volgens burgemeester en wethouders past een hotel op die plek aan de rand van Groote Keeten en zijn er op het gebied van ruimtelijke ordening geen bezwaren. In het dorp is niet iedereen blij met het hotelplan.

Brekers

Sommige bewoners zouden liever woningbouw zien, maar volgens provinciale regels is dat op deze plek niet toegestaan. Er komen wel woningen in het tegenover gelegen pand waar voorheen Brekers zat.

(Tekst gaat door onder de foto)

Beeld van het nieuwe hotelcomplex. Links van de weg het vroegere Brekers.

Beeld van het nieuwe hotelcomplex. Links van de weg het vroegere Brekers.© Illustratie aangeleverd

De initiatiefnemers van het nieuwe hotel willen het hele jaar door verhuren aan toeristen. Ze bouwen bij het hotel ook een restaurant, dat voor iedereen toegankelijk is. ’Dit is een welkome aanvulling op de voorzieningen van het dorp voor bewoners en recreanten’, aldus burgemeester en wethouders. De gemeenteraad praat 8 juni over het plan.

Lees ook: ’Hotel Helmweg is aanwinst voor Groote Keeten’, zeggen de initiatiefnemers. Deze zomer komt er in een van de schuren al een tijdelijke boerderijwinkel

Lees ook: Nog meer badgasten, ’die over de Helmweg rossen’. Dat nooit, vindt Ivo Kramer. Hij strijdt tegen een nieuw hotel in Groote Keeten. Maar volgens anderen kunnen die paar auto’s er nog wel bij [video]

Net binnen