Arthur Bonefacia wijst HCAW de weg in eerste duel tegen hekkensluiter Storks [video]

Roeland Henrique sr is terug bij HCAW.

Roeland Henrique sr is terug bij HCAW.© Archieffoto Studio Kastermans

Han Monsees
Den Haag

HCAW is het drieluik tegen hekkensluiter Storks goed begonnen. Donderdag wonnen de Bussumers in Den Haag met 5-7.

De honkballers van HCAW waren de hele wedstrijd duidelijk de betere ploeg en namen aan het begin van de partij direct een voorsprong. Het lukte echter pas om afstand te nemen toen Arthur Bonefacia in de achtste inning met volle honken een homerun sloeg, zijn tweede van het seizoen. Hierna liep Storks nog wel een paar punten in, maar kwam de Bussumse overwinning niet meer in gevaar.

Rentree Henrique

Bij HCAW maakte Roeland Henrique sr. zijn rentree op de velden, als assistent-coach van de ploeg. Hiermee is de vacature ingevuld die ontstond na het vertrek Austis Gibbs en de daaropvolgende promotie van Roy Berrevoets tot hoofdcoach. Henrique was al eerder assistent-coach en hoofdcoach van HCAW en maakte daarna deel uit van de staf van Amsterdam.

Vorig jaar was Henrique niet in de hoofdklasse actief en dat beviel hem allerminst. ,,Thuis blijven is niks, daarvoor houd ik te veel van honkbal. We hebben dit jaar op papier een goed team en ik ken alle spelers. Het is de bedoeling dat ik op het derde honk ga coachen, zodat Roy meer tijd heeft om zich op het team als geheel te concentreren”, legt Henrique zijn rol uit.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Net binnen