Honkballers HCAW lijken na onrustige week klaar voor competitiestart: ’Er is nu duidelijkheid en we kunnen verder’

De bal is te laat bij derde honkman Rodney Daal om Dudley Leonora van Neptunus uit te kunnen tikken.

De bal is te laat bij derde honkman Rodney Daal om Dudley Leonora van Neptunus uit te kunnen tikken.© Foto Studio Kastermans/Danielle van Coevorden

Han Monsees
Bussum

Hoofddorp Pioniers heeft zondag verrassend het I.M. Charles Urbanus Sr. Toernooi gewonnen. Nadat organisator HCAW de Hoofddorpers donderdagavond nog alle hoeken van het veld had laten zien, won de ploeg van coach Mervin Gario zaterdag van Amsterdam Pirates en zondag van Neptunus, waardoor het de Rotterdammers op onderling resultaat voor bleef. HCAW legde beslag op de derde plaats.

Voor HCAW begon het toernooi donderdagavond goed met een klinkende 10-0 overwinning op Pioniers. Zaterdag domineerden de pitchers de wedstrijd tussen de Bussumers en Neptunus maar gingen de Rotterdammers iets beter om met de kansen: 0-3.

Gisteren leek de wedstrijd tegen Pirates dezelfde kant op te gaan, maar boog HCAW een 0-3 achterstand om in een 4-3 voorsprong. In de slotfase werd die toch nog uit handen gegeven: 4-4.

Ondanks dat er daardoor naast de toernooiwinst werd gegrepen, is HCAW-coach Roy Berrevoets tevreden met de oefenperiode. ,,Naar omstandigheden is het goed verlopen, ondanks de rommelige laatste weken. De werpers hebben voldoende innings gemaakt, we hebben een aardige batterij relievers en de honger in het team is groot om aan het seizoen te beginnen.”

Logisch

Door het razendsnelle vertrek van Austis Gibbs, die afgelopen week na een dienstverband van ruim twee maanden de laan uit werd gestuurd, is Berrevoets gepromoveerd tot hoofdcoach van de Bussumse ploeg. ,,Ik heb er zin in en bovendien: ik loop hier al 35 jaar rond en als de club me nodig heeft, ben ik er. Ik was al assistent en om nu iemand van buiten aan te stellen, is niet ideaal. Het is dus logisch dat ik het doe.”

In het team heeft de coachwissel niet voor onrust gezorgd, meent Berrevoets. ,,Iedereen gaat er natuurlijk anders mee om, maar over het algemeen was het een opluchting. Er is nu duidelijkheid en we kunnen verder.”

Aanstaande donderdag staat de eerste competitiewedstrijd op het programma, thuis tegen Twins uit Oosterhout, volgens Berrevoets één van de concurrenten voor de play-offs. ,,Ze hebben een goede ploeg en er komen ook nog twee Japanse werpers bij. Als we de serie van hen winnen, doen we meteen goede zaken.”

De wedstrijden in de hoofdklasse zijn voorlopig nog niet toegankelijk voor het publiek, maar zijn wel te volgen via een livestream.

Uitslagen I.M. Charles Urbanus Sr. Toernooi: Donderdag: Hoofddorp Pioniers-HCAW 0-10; Amsterdam Pirates-Neptunus 3-6. Zaterdag: HCAW-Neptunus 0-3; Hoofdorp Pioniers-Amsterdam Pirates 2-1. Zondag: HCAW-Amsterdam Pirates 4-4, Neptunus-Hoofddorp Pioniers 3-9.

Eindstand: 1 Pioniers (3-4), 2 Neptunus (3-4), 3 HCAW (3-3), 4 Pirates (3-1).

Net binnen