Premium

Het leven van schrijfster Vera Stupenea is zo spannend en inspirerend, dat het prima materiaal is voor haar boeken

© Foto Erna Faust

Misschien groeit Vera Stupenea wel uit tot een grootmeesteres van de vrouwenthrillers. Aan haar vechtlust zal het niet liggen. Over een paar dagen verschijnt haar derde spannende boek: ’Bullseye’. Daarin speelt narcisme een rol.

„Ik heb kort een relatie gehad met een man met deze persoonlijkheidsstoornis. Die slechte ervaring heb ik goed kunnen gebruiken.” Is je partner een pathologische narcist, dan ga je al snel gebukt onder psychisch misbruik. Een spannend gegeven.

Tegenwoordig is ze fulltime schrijver en brengt ze vrouwenthrillers die makkelijk en lekker weglezen. Alsof je een zak drop leeg eet. Voor je het weet is die op. Aanvankelijk hield Vera Stupenea (47) het bij Engelse lesboeken. Dat schrijfwerk combineerde ze lange tijd met haar job als docent Engels aan een scholengemeenschap in Alkmaar. Ze maakt en maakte studieboeken voor verschillende educatieve uitgeverijen. Denk aan Malmberg, ThiemeMeulenhoff en Noordhoff. Ze heeft minstens 50 educatieve bundels op haar naam staan. Nu ze niet meer voor een klas staat, krijgt haar thrillerdrift ook ruimte. ’Bullseye’ is nog niet eens te koop en ze werkt al aan haar volgende roman vol spanning.

Net binnen