Premium

’Doe anders de oude Kostverlorenflat maar terug’; buurt rond winkelcentrum Hogeweij zwicht niet voor ’dreigementen’ van gemeente Weesp over nog meer hoogbouw; Ymere houdt vol dat lager echt niet kan

Het lichtgrijze gedeelte naast de garageboxen is de zogenoemde plint, die voor twee bouwlagen telt. Op de achtergrond de Casparushof.

Het lichtgrijze gedeelte naast de garageboxen is de zogenoemde plint, die voor twee bouwlagen telt. Op de achtergrond de Casparushof.© Foto Studio Kastermans/Daniëlle van Coevorden

Tamar de Vries
Weesp

Weespers die in de wijk Hogewey wonen, vlakbij het winkelcentrum, zijn op z’n zachtst gezegd niet blij met het plan van de gemeente om toe te staan dat een nog te bouwen flat nóg hoger wordt. Het voorstel staat een beetje verstopt op de agenda van de commissie SOB die dinsdag vergadert, ontdekten de verontwaardigde bewoners. Het heet ’aanpassing van het ruimtelijk kader Kostverlorenlocatie’. De tegenstanders trappen er niet in en slijpen de messen.

Net binnen