Fusieclub sv Enkhuizen kiest voor Gregory van Sauers als eerste hoofdtrainer

Vincent Schot
Enkhuizen

Gregory van Sauers wordt de eerste hoofdtrainer van fusieclub sv Enkhuizen. De vereniging die voortkomt uit de samenvoeging van Dindua en West Frisia maakt komend voetbalseizoen haar opwachting in de competitie.

De leden van Dindua en West Frisia stemden begin deze maand tijdens een algemene ledenvergadering in met de fusie tot sv Enkhuizen. Op 1 mei worden de handtekeningen gezet. Na de zomer start de nieuwe vereniging dan op sportpark Immerhorn in blauw-gele tenues. Uitvalsbasis wordt voorlopig het clubhuis van Dindua.

Dindua voetbalde op zaterdag, West Frisia op zondag. De fusieclub heeft gekozen voor de zondag als speeldag. Het gebeurt dus met Van Sauers aan het roer. Een onbekende is hij niet op Immerhorn. Sinds dit seizoen heeft hij West Frisia onder zijn hoede. Met die ploeg kwam hij uit in de tweede klasse. Eerder was hij als hoofdtrainer werkzaam bij DWOW, SEW, MOC en SSV.

De fusiepartner acteerde een stuk lager. Dindua kwam uit in de vierde klasse van het zaterdagvoetbal. Prestatievoetbal op zaterdag keert na de fusie niet terug bij sv Enkhuizen. Dat maakt Jurgen Roozendal de laatste trainer van Dindua.

Net binnen