Trainer Hilmar de Groot blijft volgend seizoen bij FC Uitgeest

Hilmar de Groot.

Hilmar de Groot.© Foto Ron Pichel

Kees van Dalsem
Uitgeest

Hilmar de Groot is ook volgend seizoen de trainer van FC Uitgeest. De Beverwijker speelde met zijn team pas vier competitiewedstrijden in de eerste klasse A, maar hij heeft voldoende laten zien om ook volgend seizoen aan de bak te kunnen in het dorp.

Vorig jaar voordat de eerste klasse werd afgebroken won De Groot met Uitgeest twee keer en hij verloor twee wedstrijden. De coach maakte bij de FC zijn herintrede in het regionale voetbal, eerder was hij de eindverantwoordelijke bij de amateurs van Haarlem, Ripperda, ZAP, SV Wijk aan Zee en ADO’20 zaterdag.

Met de contractverlenging van De Groot is de trainerscarrousel in de regio alweer bijna tot haar eind gekomen. Bij ADO’20 en Vitesse’22 komt er deze week nieuws naar buiten over de invulling van de technische staf van volgend seizoen.

Mark Kranendonk is volgend seizoen trainer van tweedeklasser HSV uit Heiloo. De 49-jarige Kranendonk - inwoner van Heemskerk en voormalig doelman bij Odin’59 - staat in het huidige seizoen onder contract bij JSV Nieuwegein, dat uitkomt in tweede klasse zaterdag. „Dat Heiloo vanuit Heemskerk voor mij een terugkeer naar de regio is, lijkt me duidelijk”, reageert Kranendonk. „Ik ben benaderd door HSV, nadat ik al eens eerder met de club aan de tafel had gezeten.”

Kranendonk debuteerde als hoofdtrainer in 2008 bij FC Castricum, waar hij drie jaar zou blijven. Vervolgens ging hij aan de slag bij FC VVC uit Nieuw-Vennep, Amstelveen Heemraad, CSW (Wilnis) en Assendelft.

De huidige trainer van HSV, Edwin Veenstra, vertrekt na dertien jaar bij de club uit Heiloo. Hij verkast naar de andere vereniging uit het dorp, De Foresters, dat uitkomt in de vierde klasse zaterdag.

Net binnen