Flinke schade aan pand bij plofkraak in Enkhuizen [video & update]

© Foto’s: GLOCALmedia

© glocalmedia

© glocalmedia

© glocalmedia

1 / 4
Internetredactie
Enkhuizen

Met een plofkraak op de Molenweg in Enkhuizen hebben onbekenden in de nacht van zondag op maandag geprobeerd om een geldautomaat open te breken. Door de ontploffing is schade ontstaan aan het bankgebouw.

Omwonenden hoorden rond 4.30 uur een harde knal. Even later reed een motorscooter weg in de richting van De Zuider Boerenvaart.

Getuigen meldden dat twee personen kort na de plofkraak zijn weggerend. Eén van de verdachten zou op de motorscooter zijn gesprongen. Beiden vertrokken in de richting van de Westerstraat.

Via Burgernet liet de politie weten dat de verdachte op de driewielige motorscooter een donkere spijkerbroek droeg en een zwarte jas met capuchon.

Doelwit was een stortautomaat voor ondernemers. Delen van de kluis zijn door de klap losgeraakt en weggevlogen. Hierdoor raakten een ruit van een winkel en twee geparkeerde auto’s beschadigd.

Of de verdachten geld hebben meegenomen, is niet duidelijk. Er is nog niemand aangehouden.

De politie is nog altijd bezig met het onderzoek. Het gebied rondom het bankgebouw is door agenten met lint afgezet. Ook de brandweer was vannacht ter plaatse. De woningen direct naast de bank zijn ontruimd.

© glocalmedia

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Net binnen