Hoorns Stadsgezicht Sefanja Nods is geboeid door reflecties in het water

Sefanja Nods.

Sefanja Nods.© Schilderij Ruud Spil

Ronneke van der Genugten
Hoorn

Het Hoorns Stadsgezicht is een schilderproject van Ruud Spil, bekend als De Koeienkunstenaar. Voor deze gelegenheid portretteerde hij live tien Horinezen in zijn atelier, onder wie een horecaondernemer, een fotograaf, een wethouder en een geestelijk verzorger.

De tien schilderijen vormen samen één kunstwerk van 80 bij 600 centimeter. Met dit project wil de kunstenaar de verhalen achter de portretten verbinden tot één gezamenlijk stadsgezicht.

De expositie, die mede mogelijk werd gemaakt door Gemeente Hoorn, was te bewonderen in het Huis Verloren in Hoorn. Door de sluiting van de horeca zijn de schilderijen voorlopig niet live te zien. Spil hoopt de complete serie tijdens de open atelierdagen in december tentoon te stellen in de benedenhal van het ateliercomplex aan de Muntstraat, waar hij zijn eigen atelier heeft.

In de galerij deze week het laatste portret: Sefanja Nods. De artdirector van het magazine ‘Hollands glorie’ werd geboren in Middelie, maar woont tegenwoordig in Hoorn. Zij studeerde af aan de Gerrit Rietveld Academie. Naast haar werk in Amsterdam schildert Sefanja. Onderwerpen die haar boeien, zijn spiegelingen en reflecties in water.

Net binnen