PSG deelt hoodies uit om leerlingen warm te houden, nu deze winter de ramen vaker open moeten

Leerlingen SG Gerrit Rietveld krijgen hoodies.
© Foto Ella Tilgenkamp
Purmerend

De Purmerendse Scholengroep geeft alle leerlingen van haar zes middelbare scholen een sweater. De PSG wil met dit gebaar haar waardering laten blijken aan de leerlingen en ze warm houden nu de ramen veel open staan in de scholen. De tekst op de hoodie herinnert iedereen er tevens aan dat we afstand van elkaar moeten houden.

De hoodie is er in verschillende kleuren en maten. Op de voorkant van de hoodie staat de tekst ’I’m a star, keep your distance’. De ’star’ in de tekst is de bekende ster uit het logo van de scholen. Op SG Gerrit Rietveld, één van de zes scholen van de PSG, werd een feestelijk moment gemaakt bij het uitdelen van de hoodies. In een verlichte ’Koek, zopie & hoodie-kraam’ konden de leerlingen in kleine groepjes een hoodie uitzoeken. Ook kregen ze chocomelk en speculaas.

Ventilatie

„Zo, wat staan die leuk!” riep een leerling donderdagochtend. Een andere leerling is vooral blij dat de hoodie warm is. De hoodies werden meteen enthousiast aangetrokken en de leerlingen lieten zich de chocomelk en speculaas goed smaken. Directeur Edith Pals: „Het is erg leuk om te zien dat onze leerlingen heel blij zijn met dit gebaar. Iedereen kan zich nu extra warm aankleden als het wat kouder is in de school, nu we de ramen vaak moeten openzetten. We zitten hier in een nieuw gebouw, dus de mechanische ventilatie is op orde, maar toch is het belangrijk om de ramen open te houden, vooral tussen de lessen door en dus wordt het koud in de klas.”

Net binnen