Coronasituatie nu ook in Noord-Holland Noord ’zeer ernstig’

DEN HAAG

In Noord-Holland Noord is het aantal coronabesmettingen zo hoog opgelopen dat de situatie er nu ’zeer ernstig’ is. Deze regio heeft woensdag het vierde en hoogste risiconiveau gekregen op de coronakaart.

Onder de veiligheidsregio vallen de gemeenten Alkmaar, Castricum, Koggenland en alles ten noorden van die lijn. Dus ook West-Friesland, Den Helder, Schagen en Hollands Kroon.

Noord-Holland Noord heeft nu hetzelfde risiconiveau als Zaanstreek-Waterland, Kennemerland, Amsterdam-Amstelland, Rotterdam-Rijnmond, Haaglanden, Utrecht, Hollands-Midden, Zuid-Holland Zuid, Brabant-Zuidoost, Midden- en West-Brabant, Brabant-Noord, Gooi en Vechtstreek, Gelderland-Midden, Gelderland-Zuid, Twente, Limburg-Noord, IJsselland en Flevoland.

Ook in Limburg-Zuid is het risiconiveau woensdag verhoogd. De situatie veranderde daar van ’zorgelijk’ naar ’ernstig’. Ook Fryslân, Groningen, Drenthe, Noord- en Oost-Gelderland staan op dit niveau. Zeeland is nu de enige regio die nog op het niveau ’zorgelijk’ staat, het op een na laagste risiconiveau. Geen enkele regio heeft het laagste niveau, ’waakzaam’.

Lees ook:

Inwoner Heerhugowaard overleden door coronavirus; in regio Alkmaar 114 nieuwe besmettingen binnen een dag erbij

Noordwest Ziekenhuis sluit weer twee OK’s; ziekenhuis nu in één na hoogste coronafase. ’We moeten zien of dit genoeg is voor de piek’

Basisschool De Meertuin in Slootdorp is gesloten; drie teamleden besmet met coronavirus

Lees hier ons dossier over corona in Noord-Holland.