Premium

Rubriek Groen Gedeeld Geheim: Neem je koelkast als basis

Ellen van Duijn in haar keuken.
© Eigen foto

Koken met je koelkast, daar begint het tegengaan van voedselverspilling volgens foodblogger Ellen van Duijn (43) uit Vogelenzang. „Staat er in je recept bosui en heb je die niet? Kijk dan wat je wel in je koelkast hebt liggen, bijvoorbeeld peterselie”, verduidelijkt ze. „Of neem wat er in je koelkast ligt als basis voor je maaltijd.”

Ze heeft het van huis uit meegekregen, de liefde voor koken: haar grootouders waren frietbakkers, haar moeder chefkok en vaderlief sommelier. „Maar toen ik tegen mijn moeder zei dat ik kok wilde worden, kreeg ze bijna een hartverzakking. Ze zei: ’doe het alsjeblieft niet, als je ook een gezinsleven wil’.” Dus studeerde ze Communicatie. Negen jaar terug begon het te kriebelen en nu combineert ze die twee, schrijven en koken. „Ik sta lekker in mijn keuken nieuwe recepten te bedenken”, vertelt ze enthousiast. Van Duijn houdt van de landelijke keuken: „Niet te ingewikkeld, veel groente en lokaal gekochte ingrediënten”, vat ze samen. „Maar wel met een eigen twist. Die mag je zelf ook aan mijn recepten geven, graag zelfs.”

Net binnen