Welat Cagro van Telstar: ’Ik ben een jonge speler, technisch moet ik veel verbeteren’

Welat Cagro moet nog een aantal dingen verbeteren.
© Archieffoto
Velsen-Zuid

Welat Cagro maakte maandag uit bij Roda JC in de slotfase de gelijkmaker vanaf elf meter. Zijn eerste goal voor Telstar. Veel doet het hem niet: ,,Ik had liever gewonnen.”

De Belg viel tegen Roda JC in de 81e minuut in voor Sven van Doorm. Toen Roda-speler Kees Luijckx een paar minuten later hands maakte in de eigen zestien, twijfelde Cagro niet. ,,Ik voelde me goed en zei tegen de jongens dat ik de strafschop wilde nemen. Hij zat er goed in, maar het was niet bijzonder voor me.”

Toch was trainer Andries Jonker blij voor hem. ,,Een paar weken geleden in een oefenwedstrijd tegen Sparta, eiste hij ook een strafschop op. Die schoot hij met net zoveel overtuiging in.”

Het was voor de 21-jarige Cagro toch een welkome opsteker, want de middenvelder raakte ondanks bij vlagen goed spel in de eerste vier wedstrijden van het seizoen zijn basisplek kwijt aan de meer ervaren Anass Najah. ,,Ik wil meer, maar ik kan ook veel beter. Dat weet de coach ook. Ik ben een jonge speler, technisch moet ik veel verbeteren. Ook verdedigend moet het sterker. Ik wil elk duel winnen. Elk schot van mij moet op doel zijn en ik wil belangrijk voor het team zijn met assists en doelpunten.”

Andries Jonker bevestigt dat hij vindt dat Cagro zichzelf moet verbeteren: Welat is een zeer getalenteerde speler. Iedereen kan binnen vijf minuten zien dat hij talent heeft. We weten heel goed waar we aan werken. Hij moet een aantal dingen verbeteren. In potentie is het een erg goede voetballer.”

De kans lijkt aanwezig dat Cagro vrijdagavond in de thuiswedstrijd tegen Helmond Sport, aanvang 18.45 uur, op speeltijd kan rekenen. Telstar heeft een zwaar programma met deze week twee wedstrijden en volgende week weer. Jonker: ,,Ik moet rouleren. We hebben veel jonge spelers die niet gewend zijn om zoveel te spelen.”

Frank Korpershoek en Ilias Bronkhorst kampen met blessures en zijn niet inzetbaar. Glynor Plet keert terug in de selectie.

Net binnen