Veiligheidsregio NHN raadt viering Sint Maarten sterk af: ’We moeten met man en macht zorgen dat het virus wordt teruggedrongen’

© Hollandse Hoogte / ANP
ALKMAAR

Het vieren van Sint Maarten is dit jaar volgens de Veiligheidsregio Noord-Holland Noord geen goed idee in verband met de huidige situatie rondom het coronavirus. VRNHN heeft dan ook een dringend advies voor de regio Noord-Holland Noord afgegeven om de viering niet door te laten gaan.

Het advies is een uitkomst van een overleg van het Regionaal Beleidsteam.

„Het risiconiveau van onze regio is vandaag gestegen van ‘zorgelijk’ naar ‘ernstig’. Daarom is het dringende advies van de veiligheidsregio geen Sint Maarten te vieren”, aldus de VRNHN.

De verantwoordelijkheid voor het wel of niet langs de deur laten gaan van kinderen op 11 november ligt bij de ouders zelf, maar om nieuwe besmettingen te voorkomen raadt de VR het dus sterk af: „We moeten met man en macht zorgen dat het virus wordt teruggedrongen”.

Hier staat ingevoegde content uit een social media netwerk dat cookies wil schrijven of uitlezen. U heeft hiervoor geen toestemming gegeven.

Net binnen