AZ vertrekt naar Napels met twee extra spelers van Jong AZ, onder wie Maxim Gullit

AZ-spelers op het veld, eerder dit seizoen, voor een training voorafgaand aan de Champions Leaguewedstrijd tegen Viktoria Plzen.
© Foto Theo Brinkman
Alkmaar

AZ is woensdagochtend op weg gegaan naar Napels. Er was dinsdag onzekerheid over het doorgaan van de Europa Leaguewedstrijd tegen Napoli, maar het duel lijkt nog steeds gewoon te worden gespeeld, ondanks de corona-uitbraak bij AZ.

Bij AZ is bijna de helft van de A-selectie in de afgelopen dagen besmet geraakt met het coronavirus. In Napels is men daarom niet blij met de komst van AZ. In de Italiaanse stad bestaat de vrees dat AZ - ondanks dat alle aanwezige spelers negatief getest zijn - het virus meebrengt.

Het gevolg van de uitbraak bij AZ is dat de club met slechts negentien spelers naar Napels vliegt. Dat zijn er wel twee meer dan AZ dinsdag had aangekondigd. Die twee extra spelers zijn Maxim Gullit en Tijs Velthuis, twee linksbenige verdedigers van Jong AZ.

Gullit (19) is een zoon van Ruud Gullit. Hij kwam drie jaar geleden van de Amsterdamse amateurclub AFC over naar AZ. Bij Jong AZ speelde hij vorig seizoen regelmatig als centrale verdediger. Dit seizoen wordt hij vooral opgesteld als linksback.

Zie ook: Gek genoeg kan AZ ondanks de uitbraak bijna het hele basiselftal opstellen

AZ maakte woensdagochtend de selectie bekend. Naast de al bekende afwezigen (met Myron Boadu als meest prominente basisspeler) ontbreekt op de lijst ook Tijjani Reijnders.

De negentien spelers die met AZ naar Napels gaan, zijn:

Keepers: Marco Bizot, Hobie Verhulst en Elber Evora.

Verdedigers: Jonas Svensson, Pantelis Hatzidiakos, Ramon Leeuwin, Bruno Martins Indi, Owen Wijndal, Yukinari Sugawara, Tijs Velthuis, Maxim Gullit.

Middenvelders: Fredrik Midtsjø, Dani de Wit, Teun Koopmeiners, Kenzo Goudmijn.

Aanvallers: Calvin Stengs, Jesper Karlsson, Albert Gudmundsson, Mohamed Taabouni.

Dat betekent dat van de A-selectie de volgende spelers ontbreken:

Myron Boadu, Ferdy Druijf, Ron Vlaar, Jordy Clasie, Timo Letschert, Hakon Evjen, Zakaria Aboukhlal, Juan Familia-Castillo, Tijjani Reijnders en Thijs Oosting.

Zie ook: Wethouder in Napels wil dat AZ niet in zijn stad komt spelen

De wedstrijd Napoli-AZ begint donderdagavond om 18.55 uur en wordt uitgezonden op Fox Sports 1.

Bij Napoli is voormalig PSV-speler Hirving Lozano een van de blikvangers.
© Foto AP/Alessandro Garofalo

Net binnen