De auto waarin de overvallers van tankstation Nieuwe Niedorp zaten, werd vijf dagen eerder gestolen in Obdam [video]

Camerabeelden van de drie overvallers.
© Beeld Opsporing Verzocht
Nieuwe Niedorp

De auto waarin de drie overvallers van het tankstation in Nieuwe Niedorp reden, werd vijf dagen eerder gestolen in Obdam.

De donkerblauwe Opel waarin de mannen reden, met kenteken XP-NV-21, was vijf dagen voor de overval gestolen. Op dinsdag 4 augustus werd de auto meegenomen vanaf de Weerstraat in Obdam, toen de eigenaar bezig was met het laden en lossen van spullen. Op het moment van de overval zaten de originele kentekenplaten nog op de Opel, maar mogelijk zijn die inmiddels vervangen. De politie wil graag weten waar de auto is geweest tussen dinsdag 4 en zondag 9 augustus geweest en uiteraard ook waar hij nu is.

Lees ook: Deze keer geen 35-jarige in een stoere oude auto die komt tanken, maar overvallers in een zwarte Opel

Op zondagmiddag 9 augustus van dit jaar werd het tankstation overvallen door drie mannen. Op camerabeelden, die dinsdagavond werden getoond in het televisieprogramma OpsporingVerzocht, is te zien hoe zij uit die auto sprongen en de shop binnenlopen.

(Tekst gaat verder onder de foto)

De gestolen auto waarin de overvallers reden.
© Beeld Opsporing Verzocht

Terwijl één van hen de achttienjarige medewerker van het tankstation direct na binnenkomst met een vuurwapen bedreigde, eisten de mannen geld en sigaretten. Een vierde man bleef bij de auto. De overvallers maakten slechts wat geld en sigaretten buit. De medewerker vertelde de kluis niet te kunnen openen, waarna het trio eieren voor het geld koos.

De daders lijken nog vrij jong en van zeker twee van hen is bekend dat ze een lichte huidskleur hebben. Een van de jongens was vrij slungelig en lang. Ze spraken onderling straattaal; een kreet die het slachtoffer hoorde, is ’yalla yalla’, wat ’kom op’ betekent.

De langste, wat slungelige overvaller droeg een opvallend jack van het merk Philipp Plein, met achterop een grote afbeelding van een doodshoofd.

Lees ook: Beloning van 7500 euro voor gouden tip over overval op tankstation in Nieuwe Niedorp

Net binnen