Dagtotaal van 283 coronagevallen in Zaanstreek-Waterland verbrijzelt alle eerdere records: sinds de uitbraak van de pandemie zijn 4761 inwoners besmet geraakt met het virus

Zaandam/Purmerend

De dalen in het aantal nieuwe dagelijkse coronabesmettingen van de afgelopen dagen blijkt geen voorbode te zijn van goed nieuws. Tussen zondagmiddag en maandagmiddag kwamen er liefst 283 nieuwe registraties bij in Zaanstreek-Waterland.

Da brengt het totaal sinds maart op 4761 geregistreerde besmettingen met het virus. Zaanstad en Edam-Volendam dingen om de ondankbare titel ’zwaarst getroffen gemeente van de regio’, maar ook de gemeente Waterland doet een forse duit in het zakje met 25 nieuwe coronaregistraties binnen een tijdsbestek van 24 uur. Waterland telt inmiddels 244 vastgestelde besmettingen.

In Zaanstad blijven de inwoners stug doorgaan met elkaar besmetten: 155 nieuwe gevallen tussen zondagmiddag en maandagmiddag schroeven het totaalcijfer op naar 2285. In Purmerend staat het nieuwe totaal van besmettingen op 930; afgelopen etmaal kwamen er 35 nieuwe gevallen bij.

In Edam-Volendam kregen 36 inwoners hun test positief terug van het lab. Daar hebben inmiddels 930 inwoners corona opgelopen. In de kleinere gemeenten gaat het virus ook in Oostzaan tekeer: elf nieuwe coronabesmettingen stuwen het totaal op naar 181.

De drie overgebleven gemeenten blijven steken onder de tien nieuwe besmettingen. In Wormerland groeide het totaal met negen naar 207. Ook in Landsmeer vielen er negen testen positief uit: die gemeente telt daarmee 157 coronabesmette inwoners. In Beemster ging dat aantal met drie omhoog naar 87.

Net binnen