Schade valt mee voor AZ: van de basisspelers ontbreekt alleen Timo Letschert

Timo Letschert in actie in de oefenwedstrijd tegen Gent.
© Foto ANP
Alkmaar

AZ kan zaterdagavond tegen VVV niet beschikken over Timo Letschert en Ferdy Druijf. Zij ontbreken op het wedstrijdformulier.

Of dat ook betekent dat zij tot de spelers behoren die vrijdag positief werden getest op het coronavirus, is niet zeker, maar wel waarschijnlijk.

AZ maakte vrijdagavond bekend dat er binnen de club negen besmettingen waren geconstateerd: vier spelers van de A-selectie, twee spelers van Jong AZ en drie andere personeelsleden.

Kijkend naar de opstelling tegen VVV, valt de schade voor AZ mee. Van het basiselftal van de laatste tijd ontbreekt alleen centrale verdediger Timo Letschert. De andere basisspelers zijn wel beschikbaar en behoren dus niet tot de besmette spelers. De afwezige Ferdy Druijf is het hele seizoen al de tweede spits achter Myron Boadu.

Zie ook: Trainer Arne Slot zei vrijdag al: ’Ik ben niet zo naïef te denken dat het virus bij ons weblijft’

Eerder was al bekend dat AZ tegen VVV de geschorste keeper Marco Bizot moest missen, net als de geblesseerde Jordy Clasie en Ron Vlaar.

Wat de positieve testen voor gevolgen hebben voor de Europa Leaguewedstrijd tegen Napoli is nog niet bekend. Wanneer de betreffende spelers voor vertrek naar Italië negatief testen, kunnen ze alsnog mee naar Napels en zijn ze donderdag inzetbaar.

Calvin Stengs terug

Calvin Stengs keert bij AZ terug in het elftal. Hij heeft zijn schorsing van twee competitiewedstrijden erop zitten. Zijn terugkeer gaat ten koste van Zakaria Aboukhlal. De buitenspeler, die in de vorige wedstrijd tegen Sparta nog twee keer scoorde, zit tegen VVV op de bank.

Nieuwkomer Bruno Martins Indi, vorige week op huurbasis overgekomen van Stoke City, maakt meteen zijn debuut in de basis.

Opstelling AZ tegen VVV: Verhulst; Svensson, Leeuwin, Martins Indi, Wijndal; Midtsjø, De Wit, Koopmeiners; Stengs, Boadu, Karlsson.

Net binnen