Premium

Rita van Greuningen (94) dreigt uit haar huis gezet te worden: ’Maar ik ga hier niet weg, klaar uit’. De zeeën gaan hoog rond de renovatie van dertig Blaricumse seniorenwoninkjes

Rita van Greuningen (94) is verknocht aan de seniorenwoning waarin ze al dik twintg jaar woont.
© STUDIO KASTERMANS

Een 94-jarige die uit haar seniorenwoninkje gezet dreigt te worden. Het is een van de lelijke kantjes van het voornemen van de woningbouwvereniging de Alliantie om haar bestand seniorenwoningen in het oude dorp van Blaricum een upgrade te geven. Zelden heeft een renovatieproject voor zoveel ophef gezorgd. Allerlei groepen in het dorp hebben zich verschanst op de barricaden.

De senioren vrezen de verhuizing(en) en lijden onder het gebrek aan duidelijkheid. Omwonenden verzetten zich tegen aantasting van de pittoresk groene omgeving en dreigen daarvoor desnoods naar de rechter te stappen. Raadsleden weten niet waar ze aan toe zijn. Zelfs de verantwoordelijk wethouder zegt slechts te kunnen afwachten met welke plan de Alliantie komt. En de woningbouwvereniging zelf? Die hult zich in nevelen en laat slechts weten aan een plan te werken. Dat gebrek aan transparantie schept ruimte voor speculatie en boosheid.

Net binnen