Wijkje in Monnickendam pakt door na Nationale Burendag; veldje tussen Cornelis Dirkszlaan en het Tedingh van Berkhoutplantsoen al aardig opgefleurd

Het lelijke perkje is aardig opgeknapt.
© Foto buurtbewoner
Monnickendam

De buurttuin op het pleintje tussen de Cornelis Dirkszlaan en het Tedingh van Berkhoutplantsoen in Monnickendam is klaar.

Onlangs op Nationale Burendag werd een aardig bedrag aan sponsorgeld bijeengebracht. Met het geld is het pleintje nu opgefleurd.

Nadat er een picknicktafel was geplaatst, werd het alledaagse grasveldje de laatste maanden steeds meer een ontmoetingsplek voor buurtbewoners. De tafel werd in de regenboogkleuren geschilderd en de omwonenden plaatsten nog meer kleurrijke zitjes. Lelijke struiken werden na overleg met de gemeente Waterland verwijderd uit de perkjes.

(Tekst gaat door onder de foto)

Op Nationale Burendag kwamen de bewoners bijeen op het veldje.
© Archieffoto Erik Rietman

Op Nationale Burendag waren de contouren al te zien van wat een gezellig buurtpleintje moest worden. Met een rad van fortuin werd sponsorgeld opgehaald. Bedrijven uit Monnickendam en Purmerend hadden voor de loterij belangeloos prijzen beschikbaar gesteld.

Afgelopen week is de tuin daadwerkelijk aangelegd door de buurtbewoners. Uit eigen tuinen werden nog wat stekken gehaald en stenen voor een rotstuin.

Afgelopen week is de tuin daadwerkelijk aangelegd door de buurtbewoners.
© Foto buurtbewoner

Net binnen