Premium

Voorlopig geen Europese rentree voor Westfriesland SEW: Uitzondering komt er niet voor duels met Spaanse Rocasa Gran Canaria

Westfriesland SEW kende zaterdag nog zo’n goede generale voor het Europese tweeluik tegen Rocasa Gran Canaria toen er thuis werd gewonnen van het sterke Handbal Venlo.
© Foto Jaap van der Pijll
Nibbixwoud

De boodschap van premier Rutte was duidelijk: voorlopig geen sport in teamverband. Toch hielden ze in Nibbixwoud hoop. Deze is nu vervlogen: geen Europees handbal dit weekend voor Westfriesland SEW.

Was het hopen tegen beter weten in wat ze deden bij de handbalclub? Nee, zeker niet. De tijdelijke ban vanwege het oplaaiende coronavirus geldt immers voor amateursport én voor de nationale competities. Oké, Westfriesland SEW beoefent topsport, maar doet dit met amateurs: meiden die naast de vele uren die ze in hun sport steken een studie volgen of een baan hebben. Maar de wedstrijd die voor dit weekend in de agenda stond, was er niet een voor de eigen competitie, maar voor de EHF Cup, een Europees bekertoernooi. En met Rocasa Gran Canaria troffen de Nibbikkers in de tweede ronde bovendien een team vol professionals.

Net binnen