Handjevol minder coronabesmettingen erbij in Zaanstreek-Waterland (+128), maar totaal tikt bijna 4000 aan

Zaandam/Purmerend

Net als dinsdag zijn er relatief minder besmettingen bijgekomen in vergelijking met de dag ervoor. Dinsdag kwamen er 138 nieuwe besmettingen bij, woensdag 128.

’Zeer ernstig’, zo omschrijven de officiële instanties Veiligheidsregio Zaanstreek-Waterland. Dat mag ook wel met bijna vierduizend besmettingen; het totaal staat woensdag op 3837.

Zaanstad was in de nieuwe update van het coronadashboard weer de pineut; met 64 nieuwe besmettingen staat het totaal daar op 1850 coronagevallen. De relatief grote stad Purmerend komt nog niet eens aan de helft van het aantal van Zaanstad; met zestien nieuwe besmettingen staat het totaal aantal daar op 766.

Edam-Volendam blijft een zorgelijk gebied in de regio, met 21 nieuwe besmettingen in een dag. Het totaal daar staat woensdag op 534 coronagevallen. Volgens het coronadashboard zijn daar 47 inwoners per 100.000 besmet met het virus, dat zijn er maar twee minder dan in Zaanstad.

In de kleinere gemeenten valt het mee. Beemster kreeg er één besmetting bij, Landsmeer drie. Oostzaan haar totaal kreeg er vier bij, in Waterland komt het totaal met acht nieuwe besmettingen op 185 te staan. Gemeente Wormerland kreeg er maar liefst elf nieuwe besmettingen bij.

Net binnen