GGD ook op zoek naar meer testlocaties in de Noordkop. ’Meer corona-teststraten over aantal weken’ [update]

In Den Helder doet een loods aan de Handelskade dienst als coronatestlocatie. Deze werd op 24 augustus in gebruik genomen. De GGD vindt deze locatie te dichtbij de oude gemeentewerf van Anna Paulowna, een plek die daarmee afvalt als testlocatie voor Hollands Kroon.
© Foto Peter van Aalst
Hollands Kroon

Texel, Den Helder, Hoorn (Zwaag) en Alkmaar hebben al een corona-teststraat en daar komt rond 1 november Heerhugowaard bij. De tijd lijkt rijp voor een verdere uitbreiding in de regio. Dus ook in Hollands Kroon en Schagen. De GGD kijkt hier al nadrukkelijk naar en verwacht wordt dat dit over ’een aantal weken’ zal gebeuren.

Een mogelijke locatie voor zo’n GGD-teststraat waar inwoners uit de regio getest kunnen worden op besmetting met het coronavirus, is er wat betreft Schagen en ook Hollands Kroon nu nog niet, laat woordvoerder Harry Katstra van de GGD desgevraagd weten.

De noodzaak voor meer teststraten wordt echter onderkend: ,,We hopen daarom wel dat er over niet al te lange tijd uitbreiding van teststraten in de regio zal zijn. Maar waar en wanneer precies? Daarover kunnen we op dit moment verder geen uitspraken doen. Feit is dat we wel zoekende zijn.’’

(Tekst gaat door onder de foto)

De GGD stelt in de regio meer corona teststraten in het vooruitzicht: over enkele weken wordt bekend waar en wanneer.
© Foto Peter van Aalst

De GGD heeft de oude gemeentewerf van Anna Paulowna in elk geval al afgewezen als testlocatie. ,,Die vonden ze te dicht bij Den Helder qua ligging. Maar we staan er dus voor open en zijn samen de GGD in overleg’’, zegt woordvoerster Noortje Slot van de gemeente Hollands Kroon.

Die daaraan toevoegt: ,,Veel andere geschikte plekken hebben wij als gemeente zelf niet. Wellicht dat nu gesproken wordt met particulieren die zo’n locatie zouden kunnen leveren.’’

Burgemeester Marjan van Kampen zegt te weten dat de GGD meer locaties zoekt, maar zegt dat Schagen nu niet in beeld is.

Lees ook: GGD opent binnenkort vijfde coronateststraat; de nieuwste komt rond 1 november in Heerhugowaard

Net binnen