Dweilen met de kraan open: aantal coronabesmettingen Zaanstreek-Waterland in etmaal tijd met 82 omhoog naar 2695

Purmerend

Ondanks de verscherpte maatregelen blijft het aantal coronabesmettingen in de regio Zaanstreek-Waterland dag na dag toenemen. Tussen maandagmiddag en dinsdagmiddag kwamen er in de regiogemeenten wederom 82 bij. Het totaal is inmiddels 2695.

Edam-Volendam is in relatief opzicht de klos. Er kwamen in een etmaal tijd liefst 17 besmettingen met het coronavirus bij. Sinds het begin van de pandemie hebben 357 inwoners van de gemeente het virus opgelopen.

In absolute aantallen registreert de grote gemeente Zaanstad dagelijks het grootste aantal nieuwe besmettingen. Tussen maandagmiddag en dinsdagmiddag ging de teller wederom met 36 positieve testen omhoog. Dat zijn er inmiddels 1311. Ook in Purmerend blijft het hard gaan met nieuwe besmettingen: 20 in een etmaal tijd, wat het totaal omhoog schroeft naar 551.

De andere gemeenten schrijven enkele getallen. Landsmeer bijvoorbeeld, waar het aantal besmettingen in 24 uur tijd met drie omhoog is gegaan naar 107. Oostzaan, Waterland en Wormerland zagen er alledrie twee besmettingen bijkomen. De totalen komen daarmee op respectievelijk uit op 82, 118 en 95. Beemster registreerde één nieuwe coronabesmetting: het 58e geval voor de droogmakerij.

Net binnen