Afval- en energiebedrijf Meerlanden geeft 55.000 euro weg aan vrijwilligers

Meerlanden is een afval- en energiebedrijf.© Meerlanden

Van onze verslaggever
Rijsenhout

Afval- en energiebedrijf Meerlanden geeft 55.000 euro weg aan organisaties van vrijwilligers in het werkgebied van het bedrijf.

Het geld is gestort in het Meerlandenfonds, waar goede doelen en (sport)verenigingen online een aanvraag kunnen doen voor een deel van het budget.

„Vrijwilligers zijn onmisbaar voor onze maatschappij en misschien in deze periode wel meer dan ooit. Met veel creativiteit en doorzettingsvermogen proberen zij hun werk zo goed mogelijk voort te zetten om daarmee te blijven bijdragen aan een mooie en duurzame leefomgeving en daar leveren wij graag een bijdrage aan’’, zeg directeur Angeline Kierkels.

Het bestuur van het onafhankelijke fonds let op initiatieven voor een duurzame leefomgeving: activiteiten die het milieu bevorderen, het welzijn van mensen vergroot en dit jaar ook op aanpassingen die daarvoor nodig zijn vanuit de maatregelen rondom het coronavirus.

Inschrijven kan via www.meerlanden.nl/inschrijven. Voor goede doelen is de maximale bijdrage 2.500 euro en voor (sport)verenigingen maximaal 1.000 euro. De inschrijving sluit op 1 november 2020.

Het werkgebied van Meerlanden beslaat de gemeenten Aalsmeer, Amstelveen, Bloemendaal, Diemen, Haarlemmermeer, Heemstede, Hillegom, Katwijk, Lisse, Noordwijk, Ouder-Amstel en Teylingen.

Net binnen