Koffie drinken tegen eenzaamheid bij molen De Hoop in Den Oever

De molenaar kan verhalen vertellen over de 366 jaar oude korenmolen.
© Foto aangeleverd
Den Oever

In tijden van corona en bijbehorende sociale afstand, is het thema eenzaamheid actueler dan ooit. Tijdens de Week tegen Eenzaamheid, van 1 tot en met 8 oktober, worden diverse activiteiten georganiseerd om met elkaar in contact te komen. Zo ook bij molen De Hoop aan de Hofstraat in Den Oever op dinsdag 6 oktober van 9.45 tot 12 uur.

Drie vragen aan molenaar Rien Eykelenboom.

1 Wat gaat er gebeuren?

,,Samen met WonenPlusWelzijn organiseren we een vrije inloop bij molen De Hoop met koffie en wat lekkers erbij. Bezoekers kunnen de molen bekijken, ik als molenaar vertel het een en ander over de 366 jaar oude molen en medewerkster Anja de Jong van WPW kan vragen beantwoorden op het gebied van zorg en welzijn. Over maaltijdservice, ondersteuning voor kleine werkzaamheden in en om het huis en hulp bij financiële vragen.”

2 Voor wie is het bedoeld?

,,Iedereen. Het is niet zo dat je alleenstaand moet zijn om binnen te lopen. Bij zin en gelegenheid maken we er een gezellige boel van. Het is wel handig om je van te voren aan te melden. Bij slecht weer is het boetje snel vol. Daar kunnen we er nog geen veertig in kwijt en we hebben de kleinste korenmolen van Nederland.”

3 Hoe kan dit eenzaamheid bestrijden?

,,Mensen ontmoeten mensen, dat is een groot goed in coronatijd. We proberen hier ook een Doet & Ontmoet-groep van de grond te krijgen met mensen die actief bezig willen zijn. Het gaat om het sociale netwerk vergroten. Dan wordt er wat geschuurd, het gras gemaaid, de molen gestofzuigd, net wat deelnemers willen. We doen dat meestal op dinsdagochtend en zijn op zoek naar mensen die wat samen willen doen.”

Aanmelden kan via wieringermolens@ziggo.nl of telefonisch: 0227-591 570 (WPW-servicepunt Hippolytushoef)

Via de website www.eentegeneenzaamheid.nl/initiatieven zijn ook activiteiten in andere gemeenten te bekijken.

Net binnen