Heeft 90-jarige met haar torenhoge verbruik soms een wietplantage?

© Foto Dijkstra

Wanneer iemand in een week evenveel stroom gebruikt als een gezin in vier maanden doet, dan denk je al gauw aan een wietplantage in huis.

Dat heeft de 90-jarige mevrouw Vermeer uit Alkmaar niet, wel een op hol geslagen verwarmingsinstallatie. Die zorgt wekenlang voor kou in haar appartement en voor kabaal waar ze slecht van slaapt. En als eindelijk de reparateur van verhuurder Habion de boel in orde heeft gemaakt, dán slaapt ze weer slecht van de rekening van Vattenfall: 258,85 euro vanwege 798 kWh die ze er in de week voor kerst doorheen gejaagd zou hebben.

Ongerust trekt ze aan de bel bij Vattenfall, maar ze moet bij Habion zijn die dat op zijn beurt ontkent en haar terugstuurt naar het energiebedrijf. Ons overkomt hetzelfde, wanneer wij voor haar in de bres springen. Maar tot Vermeers opluchting graaft Habion als we daar opnieuw aankloppen verder in de organisatie en dan komt er een spijtbetuiging. Mevrouw Vermeer laten opdraaien voor de gevolgen van een kapotte installatie en haar zo aan het lijntje houden was zeker niet correct. Zij krijgt de 258 euro vergoed. En bloemen als excuses.

Wilt u reageren of heeft u hulp nodig van de Ombudsman? Mail ons!

Net binnen