Weer 75 coronabesmettingen binnen een etmaal erbij in Zaanstreek-Waterland; sinds begin van de uitbraak hebben al 2277 inwoners van de regio het virus opgelopen

Purmerend

De regio Zaanstreek-Waterland blijft grossieren in nieuwe coronabesmettingen.

Tussen woensdagmiddag en donderdagmiddag kwamen er weer 75 nieuwe besmettingen bij. Dat brengt het totaal sinds de uitbraak in maart op 2277. Daarnaast moesten weer enkele inwoners van de regio in het ziekenhuis worden opgenomen met coronaverschijnselen.

Landsmeer kleurt dieprood op het dagelijkse overzicht van het Rijksinstituut voor Volksgezondheid en Milieu. In een etmaal tijd kwamen daar negen besmettingen met het coronavirus bij. Dat zijn er sinds de eerst besmettingen in totaal 93.

Ook in Edam-Volendam blijft het behelpen met twaalf nieuwe gevallen. Met een totaal van 293 is de gemeente hard op de weg naar de 300. In Zaanstad kregen tussen woensdagmiddag en donderdagmiddag 33 inwoners hun coronatest positief terug. Inmiddels zijn dat er 1127.

Purmerend doet daar niet veel voor onder met 15 nieuwe besmettingen binnen 24 uur. Sinds de uitbraak hebben 460 inwoners van de stad het virus opgelopen.

Waterland en Wormerland kregen er allebei twee nieuwe gevallen van corona bij. Voor Waterland de nummers 103 en 1004; in Wormerland zijn tot op heden 79 mensen besmet geraakt. Oostzaan zag het aantal positieve coronatesten met één toenemen. Inmiddels zijn er in die gemeente 66 gevallen vastgesteld. Beemster ontsprong de dans, daar kwamen tussen woensdag en donderdag geen nieuwe coronagevallen bij. Het blijven er 46.

De nieuwe ziekenhuisopnames van patiënten met COVID-19 werden gemeld in Zaanstad, Purmerend en Oostzaan.

Net binnen