Situatie Zaanstreek-Waterland blijft zorgelijk met 49 nieuwe coronagevallen: inmiddels 2130 inwoners besmet met virus

Purmerend

Met 49 nieuwe coronabesmettingen in 24 uur tijd blijft de situatie in de regio Zaanstreek-Waterland zorgwekkend. Het zijn er minder dan de afgelopen dagen, maar nog altijd meer dan de signaalwaarde van zeven besmettingen per 100.000 inwoners.

Het aantal besmettingen in de regio komt met de nieuwe aanwas uit op 2130 gevallen sinds de eerste zieke zich in maart aandiende.

Vooral in de gemeente Zaanstad blijft het dweilen met de kraan open: 21 nieuwe besmettingen tussen maandagmiddag en dinsdagmiddag brengen het totaal voor die gemeente op 1064. Relatief gezien is ook het aantal besmettingen dat er per dag in Edam-Volendam bijkomt, reden tot zorg. Het afgelopen etmaal waren dat er wederom 7, wat het totaal sinds maart op 267 brengt. Ook in het veel grotere Purmerend kwamen er 7 besmettingen bij, daar is het totaal nu 432.

Landsmeer komt met vier nieuwe besmettingen uit op 83, en ook in Oostzaan kwamen vier testen positief terug uit het laboratorium (totaal 62). Waterland en Wormerland komen ieder door 2 nieuwe gevallen uit op 99 en 75 besmettingen. In Beemster ging het totaal met één omhoog naar 44.

Net binnen